viernes, 19 de julio de 2013

El paper de la identificació projectiva i el procés de dol en les organitzacions patològiques de la personalitat

El paper de la identificació projectiva i el procés de dol en les organitzacions patològiques de la personalitat.

La identificació projectiva és un mecanisme de defensa predominant en la fase esquizoparanoide descrit per Klein. El subjecte projecta en la fantasia grans parts de si mateix en l'objecte, i aquest queda identificat amb aquelles parts del self que suposadament conté. De la mateixa manera són projectats a l'exterior objectes interns i aquest s'identifiquen amb parts del món extern que esdevenen els seus representants. Aquestes primeres projeccions i identificacions són els orígens del procés de formació de símbols. El símbol es fa necessari per desplaçar de l'agressió des de l'objecte original per així poder disminuir la culpa i la por a la pèrdua.
En les organitzacions patològiques de la personalitat s’observa una dificultat per acceptar la realitat i una necessitat d’evadir-la, alhora uns dels mecanismes psíquics que prodiment per fer front la realitat és la identificació projectiva. De manera que no és pot fer un procés de dol i acceptar la intimitat i la limitació humana perquè l’agressivitat interna és massa intolerable. No es pot reconèixer la importància de la realitat perquè no la podem tolerar.


Suposa no poder defugir de la confusió, de control i de l’omnipotent. No es pot elaborar el dol d’acceptar l’objecte com a total.

No hay comentarios:

Publicar un comentario